Dölj bannerVisa banner
Slideshowimage_1
Slideshowimage_2
Slideshowimage_3
Slideshowimage_4
Slideshowimage_5

Hämtning av hästar

 1. Föranmäl er på blanketten Transportdokument Islandshästar, maila denna till isabell.tallberg@dv.sjv.se
 2. För att veta när planet beräknas komma, se flygbolagets information direkt på www.icelandaircargo.com/tools/flight-schedule (i kolumnen ATD ser ni om och när planet lyft och i kolumnen ETA beräknad landningstid). Informationen uppdateras kontinuerligt.
 3. Var beredda på att det tar åtminstone 5 timmar från landning tills vi börjar lasta hästarna som ska gå med de kommersiella transporterna. Därefter kan privata transporter börja lastas. Att det tar tid beror på att alla hästar veterinärkontrolleras, transport- och handelsdokument ska skrivas och förtullning ska ske.
 4. Gällande förtullning kontakta Ingstad & Co 040-745 80 eller Pape Rosèn 0703-951 199 för information.
 5. Hästarna får under väntetiden foder och vatten, och en liten vila innan vidare transport.
 6. Vid ankomst till flygplatsen anmäler ni er till personal i Gränskontrollkontoret som finns i den gråa kontorsboden till vänster om den stora grinden på terminalbyggnadens vänstra sida.Där ska ännu ett dokument fyllas i för de som föranmält sig via mailen. De som inte gjort föranmälan fyller i bägge dokumenten på plats och läggs först då till på väntelistan.
 7. Flygplatsens terminal är öppen för de som väntar. Flygplatsrestaurangen är öppen vardagar 05:30 - 15:30, varuautomat finns. Närmaste dygnsöppna restaurangen finns vid Mirum Galleria i Hageby (McDonalds).
 8. Då lastningen kan börja, sätter vi fortlöpande upp en lapp me vilka som är på tur. Kommersiella transporter lastas före de privata! Vi kan också ringa er om så önskas.
 9. Se till att ni följer gällande transportregler, de finns på jordbruksverket.se "Djur - Resor & transporter - Hästar - Transportera hästar". Veterinären kontrollerar transporten innan lastning, glöm inte strö!
  Observera! Inga andra djur får följa med in genom grindarna till flygplatsområdet, så man får inte ha andra hästar med sig i transporten när man kommer till flygplatsen.
 10. Innan man lämnar flygplatsen med sin häst måste man kontrollera att man har fått med sig handelsdokument samt hästpass. Dessa hämtas i Gränskontrollen.

Våra operatörer och arrangörer

bmi regional
BRA
Icelandair Cargo
Lufthansa
Solresor
TUI
Turkietresor
Ving
WaltAir