Dölj bannerVisa banner
Slideshowimage_1
Slideshowimage_2
Slideshowimage_3
Slideshowimage_4
Slideshowimage_5

Press

2013.07.04

DAT öppnar Norrköping - Köpenhamn!

Det danska flygbolaget Danish Air Transport, DAT, börjar att trafikera Norrköping – Köpenhamn måndagen den 16 september. DAT har ett interline-samarbete med SAS på flyglinjen och erbjuder därför genomgående flygbiljetter från Norrköping vidare ut i SAS nätverk över hela världen.
 

DAT öppnar måndagen den 16 september en ny flyglinje mellan Norrköping och Köpenhamn. DAT kommer att erbjuda  två dagliga avgångar/ankomster på vardagar, en avgång på lördagar och en ankomst på söndagar. Tidtabellen är anpassad för att passa SAS trafik vidare ut från Köpenhamn. Trafiken mellan Norrköping och Köpenhamn kommer att opereras med en ATR-42 med plats för 46 passagerare.

 - Det är första gången på många år DAT lanserar en ny flyglinje i Sverige och därför är vi mycket glada att lansera Norrköping – Köpenhamn som ny flyglinje i vårt nätverk. Vi har lyssnat på näringslivet i Norrköping och det står helt klart att regionen saknar kapacitet på utrikestrafik och vi kommer därför att erbjuda näringslivet genvägen direkt till Norrköping med vår bekväma och stabila produkt, säger Jesper Rungholm, VD, Danish Air Transport.

Norrköping flygplats har sedan drygt ett år tillbaka saknat en väl fungerande Köpenhamnslinje.

 - Det är i vissa fall avgörande för näringslivet i Norrköping och hela Östergötland att det finns fungerande internationell flygtrafik från regionen. Under det senaste året har antalet flygstolar på reguljärflyget minskat från Östergötland i motsats till efterfrågan som enligt indikationer ökat. Därför blir DAT´s flyglinje mellan Norrköping och Köpenhamn ett efterlängtat tillskott, säger Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande (S).

Norrköping flygplats och DAT har haft kontakt en längre tid.

- Vi har haft kontakt med DAT en längre tid och det är bra att vi nu har klart med en ny bra produkt på flyglinjen mellan Norrköping och Köpenhamn. DAT är ett stabilt flygbolag som visar på en hög regularitet/punktlighet på dansk inrikestrafik, vilket är mycket viktigt för resenärer som har anslutningsflyg på Kastrup, säger Mari Torstensson, VD, Norrköping flygplats.

Biljetterna beräknas vara tillgängliga för bokning från måndag 8 juli. Biljettpriser startar från 795:-/enkel resa. För bokning och information besök www.dat.dk eller kontakta din resebyrå.

Pressbilder

http://www.dat.dk/Galleri-30930.htm

Om DAT

Danish Air Transport är ett danskt flygbolag grundat 1989. Huvudkontoret ligger i Vamdrup vid Kolding. Danish Air Transport har en flotta på 23 flygplan, som hanterar mellan 8 och 165 passagerare. Danish Air Transport verksamhet inkluderar charterflygningar, inrikesflyg i Danmark mellan Sönderborg – Köpenhamn och Bornholm – Köpenhamn, inrikesflyg på flera linjer i Norge och utrikesflyg mellan Danmark och Norge.

Kontakt

Andreas Mathisen, Key Account Manager, tel +45 29 67 27 59

Mari Torstensson, VD, Norrköping flygplats, tel 011-153711

 

 
 

Våra operatörer och arrangörer

bmi regional
BRA
Icelandair Cargo
Lufthansa
Solresor
TUI
Turkietresor
Ving
WaltAir